Over ons

 

Ik ben tom legemaat geboren op 15-05-1986.

Al op jonge leeftijd heeft het paardenvirus mij te pakken gehad. Op mijn 9e jaar ben ik beginnen rijden en was op zoek naar een paard in de buurt om te mogen verzorgen. Ik starte de zoektocht op de fiets en kwam zo terecht bij Willy Roelans, daar mochten mijn broer en ik op de paarden rijden mits we hielpen uitmesten in het weekend. Dat vonden wij natuurlijk een mega deal. Wel was ''ons'' paardje dat wij mochten verzorgen iets groter dan we verwacht hadden, het was een shire merrie van formaat!

Na een tijdje bij willy te hebben rondgelopen kreeg ik interesse in zijn vak...en dat was natuurlijk Hoefsmid.

Vanaf mijn 13e mocht ik al eens mee met hem om te helpen en van het een kwam het ander. In het begin was het wat vegen de auto in en uit laden en het beslag afwerken met een mooie laag hoefvet.

Later kreeg ik een schort en mocht ik proberen de ijzers van de hoeven af te halen, en als dat lukte dan mocht ik met een bot hoefmes de voeten al uitkrabben.

Vanaf dat moment wist ik het zeker:Ik word hoefsmid.

Elke vrije dag die ik had ging ik mee en leerde al heel veel van hem. Zodra ik 18 was ben ik de hoefsmedenopleiding in Deurne gaan doen en 2 jaar later had ik mijn diploma. Ik kon met trots zeggen: Ik ben hoefsmid!

Nog geen week later was ik ingeschreven bij de kvk en kon ik daadwerkelijk beginnen.  

 


Nu zo'n 11 jaar later heeft iedereen met paarden in zeeuws vlaanderen en vlaanderen wel al van hoefsmederij Tom Legemaat gehoord.

Ik ben tuis in alle vormen van te paardensport en weet bij ieder paard het juiste beslag te plaatsen. Zeker voor het orthopedisch beslag moet u bij hoefsmederij Tom Legemaat zijn. Hierin heb ik een ruime ervaring, en al veel paarden geholpen.

 


 

 


 

 

Opbellen